Leven met IBD

Leven met inflammatoire darmziekten is voor uw patiënten soms een uitdaging. Het kan een grote invloed hebben op hun dagelijkse leven. Werken,
studeren, een uitgebreid sociaal leven, is niet altijd vanzelfsprekend. Als zorgverlener wordt u vaak met allerlei vragen geconfronteerd, over onder andere
vermoeidheid, intimiteit, voeding, etc.

Op deze pagina vindt u allerlei informatie en materialen, gecategoriseerd per onderwerp, om zowel u als uw patiënt hierin optimaal te ondersteunen:

IBD-patiëntengids

Voor nieuw gediagnosticeerde patiënten is het vaak een uitdaging om complete en vooral betrouwbare informatie over hun chronische IBD-aandoening te vinden.

PATIËNTENBROCHURE: IBD-PATIËNTENGIDS

In samenwerking met IBD-artsen, -verpleegkundigen en -patiënten hebben we een unieke 180-pagina’s tellende gids samengesteld met onderwerpen die relevant zijn voor patiënten zoals: oorzaken van IBD, vermoeidheid, extra intestinale impact, diagnose en verschillende soorten onderzoek, reizen, zwangerschap, beschikbare behandelingen, enzovoort.

Patiëntervaringen

Wetenschappelijke inzichten

Interviews met IBD-artsen en -verpleegkundigen

Persoonlijke pagina’s met o.a. een logboek voor energiemanagement, medicatie, ervaringen,
vaccinaties en afspraken

 

IBD en seksualiteit

IBD kan een grote impact hebben op de seksualiteit en seksuele relaties van patiënten. Het is belangrijk dat zorgverleners hier aandacht aan besteden, omdat seksualiteit en intimiteit een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven.

Whitepaper: Seksualiteit bij IBD bespreekbaar maken

Als zorgverlener vindt u in deze whitepaper praktische tips om seksualiteit bespreekbaar te maken met uw patiënten.

Patiëntenbrochure: Intimiteit en seksualiteit bij IBD

Deze brochure biedt informatie en tips hoe IBD-patiënten met problemen of veranderingen in hun intimiteit en seksualiteit om kunnen gaan.

IBD en vermoeidheid

Vermoeidheid is een bekend syndroom voor mensen met inflammatoire darmziekten. Soms enkel bij opvlamming, maar vaak ook wanneer patiënten in remissie zijn. Vermoeidheid kan de gezondheid en de kwaliteit van leven ernstig verstoren. Het is daarom van belang de patiënt hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Patiëntenbrochure: vermoeidheid

Bedoeld om patiënten te helpen omgaan met hun vermoeidheid

Co-creatie met CCUVN, de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland

 

Ontdek

De behandeling van IBD

Raadpleeg praktische informatie m.b.t. de behandelingen van Janssen binnen IBD. 
Ontdek meer

Ondersteunende materialen

Ontdek informatie specifiek voor specialisten, verpleegkundigen en patiënten omtrent ons IBD-portfolio, zoals brochures over de behandeling, patiëntbrochure over vermoeidheid, leven met IBD, beschikbare studies, ...
Ontdek meer

 

CP-198597 - 8-dec-2020