Voorzitters

Dermatologen dr. Bing Thio (Erasmus MC Rotterdam) en drs. Barbara Bussink (Alrijne Ziekenhuis Leiden) zijn de voorzitters van het HuidGesproken! Live Event en de HuidGesproken! podcastserie.

Bing Thio

Hok Bing Thio, geboren op 2 april 1960 in Surabaya (Indonesië), is momenteel werkzaam als full time dermatoloog op de afdeling dermatologie van Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam (email: h.thio@erasmusmc.nl; mobiel +31624426340 ). Hij heeft zijn opleiding Geneeskunde en tot dermatoloog in Leiden gevolgd. Van 1992-1999 was hij werkzaam als dermatoloog in Haga Ziekenhuis (Leyenburg) in Den Haag. Hij promoveerde in 1999; zijn proefschrift was getiteld “Klinische en basale aspecten van fumaraten bij psoriasis”.

Hij was tot de zomer 2019 opleider dermatologie in ErasmusMC. Zijn onderzoeksinteresse gaat momenteel uit naar de immunologie, met name de twee belangrijkste chronische immuunziekten van de huid, psoriasis en atopisch eczeem. Verder is hij translationeel geinteresseerd naar de rol van microbiota en chronobiologie in immuunziekten. Op dit moment heeft hij samenwerkingsprojecten met Indonesië (microbiota en immuunsysteem bij lepra en atopisch eczeem) en met Thailand (microbiota bij psoriasis).

Barbara Bussink

Na afronding van haar studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam is Barbara een jaar werkzaam geweest als ANIOS Chirurgie in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft. Haar specialisatie tot dermatoloog heeft ze binnen het Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis afgerond. Tijdens de opleiding is ze enkele jaren bestuurslid geweest van Medical Business Education (MBE), dit vanuit haar interesse op het gebied van management en de organisatorische kant van de zorg.

Sinds november 2020 is Barbara met veel enthousiasme begonnen als dermatoloog binnen het Alrijne Ziekenhuis. Haar aandachtsgebieden binnen de dermatologie zijn dermato-oncologie, dermatochirurgie met in het bijzonder Mohs’ micrografische chirurgie en vulvapathologie.